wo 3
Kermis terug in het stadscentrum

Door corona was de kermis van Oss twee jaar lang aan de Rusheuvel en in het park van Museum Jan Cunen. Dit jaar is de kermis als vanouds terug in het stadscentrum.

Waar staan de attracties?
De indeling van de kermis is veranderd. Dat komt door de bouw van plan Walkwartier. Parkeerterrein De Wal en de Burgwal vervallen als kermisterrein. Daardoor is het kermisterrein kleiner en staan er minder attracties. Van donderdag 18 tot en met woensdag 24 augustus staan er ruim 50 attracties op het Burchtplein, Eikenboomgaardplein, Terwaenen en de Heuvel.

Kijk op www.kermisoss.com of www.facebook.com/ossekermissen voor alle attracties.

Openingstijden kermis
De kermis is open op:
– donderdag 18 augustus van 15.00 – 23.00 uur
– vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 1.00 uur
– zondag 21 t/m woensdag 24 augustus van 13.00 tot 23.00 uur

Iedere dag activiteiten op de Osse kermis
Naast leuke en spannende attracties is er nog veel meer te beleven op de Osse kermis. Elke dag zijn er extra activiteiten voor vermaak, gezelligheid en sensatie. Blijft op de hoogte via www.kermisoss.com of www.facebook.com/ossekermissen.

Extra kermisterras op Terwaenen
Op Terwaenen komt dit jaar een extra kermisterras. De exploitant van de kraam met Duitse worsten maakt een terras onder de bomen tussen de kunstwerken met kleurrijke dieren. Ook is er weer een terras bij de poffertjessalon op het Burchtplein.

Cor Overkamp Award
Sinds 2009 kent Oss de uitreiking van de Cor Overkamp Award. Dit jaar is de prijsuitreiking van de Cor Overkamp niet voorafgaand aan de kermis maar tijdens de kermis, tegelijk met het uitreiken van de kermisprijzen op dinsdag 23 augustus vanaf 19.30 uur. Sinds 2009 reikt gemeente Oss de Cor Overkamp Award uit aan iemand die zich buitengewoon verdienstelijk maakt voor de kermis in Oss. De award is een nagedachtenis aan exploitant Cor Overkamp, die de Osse kermis met zijn jarenlange inzet naar grotere hoogte heeft gebracht.

Geen weekmarkten
Tijdens de kermis is er geen markt in het centrum van Oss. De weekmarkten van zaterdag 20 augustus en dinsdag 23 augustus vervallen.